שיקום כלכלי השנים האחרונות היו קשות במיוחד עבור משפחות רבות. מחד, רבים איבדו את מקום עבודתם בשל הסגרים וקשיים בשרשרת האספקה העולמית, ומאידך הם נאלצו לתמוך בילדיהם בתקופה שבה מוסדות הלימוד היו סגורים. בעולם, מדינות רבות החלו להעניק קצבאות חד־פעמיות או סיוע חודשי לעובדים, אך בישראל רבים נאלצו לצאת לחל"ת או להסתפק במשכורת אחת בבית.
הדבר הוביל לקריסה כלכלית, חובות גבוהים וצורך בשיקום כלכלי.סיוע בשיקום כלכלי על ידי משרד מנוסהמשרדנו, בראשות עורכי הדין צימרינג־רוקח הוא משרד בוטיק המתמחה בשיקום כלכלי של חייבים שצברו את החובות מסיבות שונות. חלקם נפלו להונאות, ולכן לא יכלו לעמוד בהתחייבויותיהם ואחרים טרם סיגלו לעצמם את דרך ההתנהלות הכלכלית הנכונה. כאשר מתחילים בהליך של שיקום כלכלי צריך להבין כי לא כל החוב שהבנקים וחברות האשראי דורשים הוא לגיטימי.
חלק גדול ממנו מורכב מריביות והוצאות עורכי דין לא מוצדקות, ולכן עוד לפני שניגשים לפתור את המחלוקת עם הבנק יש לזהות איזה חוב עליכם לשלם, ואיזה חלק בחוב אינו מוצדק ויש לבטלו.פעמים רבות אין צורך להגיע עד להוצאה לפועל. ניתן להגיע להסדר עם הבנקים ועם נושים נוספים עוד לפני שנפתח התיק הראשון נגדכם.שינוי בחוקי חדלות פירעון: מבתי המשפט להוצאה לפועלבעבר, כל סכסוך משפטי בין נושים לבין חייבים היה מגיע לכותלי בית־המשפט. הדבר יצר עומס על הערכאות המשפטיות השונות וגרם להוצאות גבוהות יותר לשני הצדדים. היום, כאשר הנושים והחייב דנים ביניהם, רשמי ההוצאה לפועל מנהלים את ההליך באופן יעיל יותר.
בעבר, לשכות ההוצאה לפועל הדנות בנושא היו נמצאות גם מבחינה גיאוגרפית בסמוך לבתי המשפט – אך היום הן קיימות כלשכות עצמאיות במחוזות שונים בארץ. לשכות רבות נבנו מאז שהוחל החוק החדש המכונה – "חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי".החקיקה החדשה היא תוצאה של דיונים ארוכים שהתקיימו בכנסת, לאור רפורמה שקידמה בעבר שרת המשפטים דאז איילת שקד. עוד לפני שהחוק התקבל ציין עו"ד ליכט, המשנה ליועץ המשפטי דאז, כי "חוקי חדלות הפירעון שאנו עובדים לפיהם היום הם מתקופת המנדט, בערך 80 שנה, ואנחנו חושבים שהגיע הזמן גם בתחום זה להיכנס למאה ה-21".
במסגרת החקיקה החדשה היחס לחייב שונה מצורך להענישם, לצורך לחנכם להתנהלות כלכלית נבונה יותר. לכן, בתהליך היציאה מהחובות החייבים לומדים לנהל תקציב ביתי מחדש, לעמוד בתשלומים שקבע הרשם ולהשתמש בכספי המשפחה בתבונה. בסוף התהליך, הן הנושים זוכים לקבל חלק מכספם (במקום להפסידו כאשר חייב זוכה להפטר), והחייבים יכולים להמשיך בחיים פיננסיים חדשים, ללא חוב, באמצעות הידע והניסיון שצברו בתהליך.
כיצד מתחילים תהליך של שיקום כלכלי? כדי להתחיל תהליך של שיקום כלכלי יש לראות את התמונה המלאה. כמה חובות יש למשפחה ומה יכולת ההשתכרות של שני בני הזוג כדי לסגור חובות אלה. לאחר מכן, בסיוע עורך דין מקצועי ניתן להפחית את החוב לסכום המינימלי, ולהוציא צו מתאים להתחלת תהליך "חדלות פירעון ושיקום כלכלי".כאשר הצו מתקבל כל הסנקציות שהיו נגד החייב שמנעו ממנו התנהלות כלכלית תקינה, כמו: עיקול על המשכורת וחשבונות הבנק, צו עיכוב יציאה מהארץ ועוד, יכולים להתבטל או להיות מוגבלים בזמן. החייב יכול להמשיך להתנהל עם כרטיס דביט המחליף את כרטיס האשראי, לבצע חיובים מקוונים ולשלם את חשבונות הבית ללא מניעה.
זאת בניגוד להליכים שונים המבצעים נגד חייבים על ידי הבנקים, המשמשים כנושים, ואינם מעניקים לחייב את האפשרות להשתמש בכרטיסי חיוב. שינוי משמעותי זה בלט במיוחד בתקופת הקורונה, שבה מרבית התשלומים (כמו חשבון אינטרנט, חשמל, טלפון ואחרים) בוצעו באמצעות כרטיסי חיוב אלקטרוניים בטלפון או באינטרנט. מאז שהוחל החוק החדש, חייבים יכלו לשלם תשלומים אלה באמצעות כרטיסי הדביט.
קבלת ההפטר בתום תקופת התשלומים על פי התוכנה שנבנתה על ידי רשם ההוצאה לפועל, החייב יכול לזכות להפטר מכל חובותיו. משם, הוא יכול להמשיך ליהנות מכל משכורתו ללא תשלומים חודשיים מעיקים לנושים. כעת, כל חייב יוכל ליישם את העקרונות הכלכליים של יצירת חשבון בנק מאוזן, ותכנון של ההוצאות החודשיות בהתאם ליכולתו הכלכלית.לקבלת סיוע בהתחלת תהליך שיקום כלכלי, לחייבים סכומים קטנים כגדולים, פנו עוד היום למשרדנו. אנו נוכל להוביל אתכם צעד צעד בתהליך, בסבלנות ובהקשבה. בנוסף, נוכל לייצג אתכם מול הנושים השונים ולהגיע להסדר במסגרת הליך חדלות פירעון אפקטיבי שישנה את חייכם. פנו אלינו עוד היום ונשמח לסייע לכם ולתת לכם את הפתרון הטוב ביותר עבורכם.
✔ ביטול הגבלות ועיקולים ✔ ביטול צו עיכוב יציאה מהארץ ✔ ביטול הגבלת רישיון נהיגה ✔ ביטול עיקול משכורת ✔ אישור לפתיחת חשבון בנק ✔ אישור לפתיחת עוסק מורשה ✔ מחיקת חובות ✔ הסדרים מול רשויות ✔ איחוד תיקים ✔ הסדר נושים ✔ הפטר חובות ✔ הסדר בנקים ✔ פשיטת רגל ✔ פירוק חברה ✔ הוצאה לפועל ✔ שיקום כלכלי